Opties vervolg carrière na HBO verpleegkunde

2023-02-07
John Samson

Wat zijn de mogelijkheden na afronding van HBO Verpleegkunde?

Na het afronden van de hbo-opleiding verpleegkunde zijn er diverse opties om verder te gaan in de verpleegkundige carrière. Hieronder bespreken we enkele van deze opties:

  1. Werk in een ziekenhuis: Veel verpleegkundigen beginnen hun carrière in een ziekenhuis. Hier kun je werken in verschillende afdelingen, zoals de spoedeisende hulp, de operatiekamer, de verloskamer of de intensive care.
  2. Werk in de thuiszorg: Als verpleegkundige kun je ook kiezen voor werk in de thuiszorg. Hier ga je bij mensen thuis om hen te helpen bij hun dagelijkse verzorging en medicatie.
  3. Werk in een verpleeghuis: Verpleeghuizen bieden ook werkgelegenheid voor verpleegkundigen. Hier kun je werken met oudere mensen die extra zorg nodig hebben.
  4. Werk in de geestelijke gezondheidszorg: Als verpleegkundige kun je ook kiezen voor werk in de geestelijke gezondheidszorg. Hier kun je bijvoorbeeld werken in een kliniek of in een polikliniek.
  5. Werk in de ambulante zorg: Hier ga je bij mensen thuis en geef je zorg aan mensen die nog thuis wonen maar wel zorg nodig hebben.
  6. Specialisatie: Je kunt ook kiezen voor een specialisatie zoals de Intensive Care verpleging, anesthesie verpleging of oncologie verpleging.
  7. Opleiding tot verpleegkundig specialist: Een andere optie is om verder te studeren tot verpleegkundig specialist. Hierdoor vergroot je je kennis en vaardigheden en kun je in een leidinggevende rol werken.
  8. Opleiding tot verpleegkundig onderzoeker: Je kunt ook kiezen voor een opleiding tot verpleegkundig onderzoeker. Hierdoor kun je bijdragen aan de verbetering van de zorg door middel van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe verpleegkundige protocollen.

Het is belangrijk om te overwegen welke richting het beste bij jou past en welke werkomgeving je het meest aanspreekt. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor je verdere carrière in de verpleegkunde. Bekijk daarom deze hbo verpleegkunde vacatures en verdiep je in de vervolgstappen van je carrière!